črka H

Tip postave črka H je značilen za tiste, ki imajo širino bokov, pasu in ramen pretežno enako in nimajo preveč poudarjenega pasu. Roke in noge so vitke, postava je največkrat atletska. Da poudarite silhueto, nosite obleke, ki se tesno prilegajo in so svetlejših barv, uporabite pa tudi močne dodatke, kot so čipke, gube ali bleščice. Krilo obleke naj bo oprijeto v pasu in se naj nadaljuje v širšo A-linijo.

Hruška

Postava v obliki hruške je značilna za tiste, ki imate vitek in definiran pas in poudarjene boke, ki pa so širši kot ramena. Vratni del je lepo izrazit, prav tako tudi roke in ramena. Silhueto v obliki peščene ure boste dobile z oblekami brez naramnic v padajočem kroju ali pa z obleko A-kroja, ki lepo oblikuje pas. Razmislite tudi o oblekah, kjer je zgornji del bogat z vzorci ali pa več barvami, spodnji del pa naj bo enostaven in enobarven. Za dodatke si omislite bogat nakit, kot so velike ogrlice ali uhani, morda tudi izstopajoč šal ali bolero.

Peščena ura

Postava v obliki peščene ure velja za najbolj “idealen” tip postave. Zanjo je značilen uravnotežen obseg prsi in bokov, pas pa je vitek in lepo izrazit. Da boste zapeljivo poudarile svoje obline, priporočamo, da se izogibate oblekam “brez oblike”, naj bodo lepo telirane, da pokažete vitek pas in boke. Nosite obleke, ki imajo enako poudarjen zgornji in spodnji del, kot na primer ozko krilo in ozek top ali pa “povite” obleke. Pri dodatkih se lahko osredotočite na bogato ogrlico ali pa uhane, morda tudi samo zapestnico.

Osmica

Postava v obliki osmice je zelo podobna hruškasti obliki. Ženske s tem tipom postave si za razliko od postave v obliki hruške lahko privoščijo tudi krajše obleke ali krila, da pokažejo svoje lepe noge. Značilen je ozek pas, ki je lepo definiran, boki pa so širši od prsnega obsega. Nosite kratka krila, da boste poudarile noge, obleke pa naj bodo v A kroju in s poudarjenim zgornjim delom. Za dodatke priporočamo bogat nakit, kot so velike ogrlice ali uhani, izstopajoč šal ali pisane broške nenavadnih oblik.

Črka V

Za postavo v obliki črke V je značilen širši zgornji del telesa, spodnji del pa je ožji – ozki so boki in pas, med tem ko so ramena in hrbet široki. Da poudarite silhueto, nosite obleke z oprijetim zgornjim delom in širokim krilom v A liniji z nabranim spodnjim delom. Obleke naj bodo brez naramnic ali asimetričnim zgornjim delom ali pa z globokim izrezom na V. Kot dodatek k obleki si omislite dolgo ogrlico ali pa nenavadne čevlje, ki bodo izstopali.

Oval

Za ovalen tip postave je značilen nedefiniran pas, ki je tudi najširši del telesa, večje oprsje in krajši vrat. Boki so ravni, obraz pa je bolj polne oblike. Da boste poudarile pas, priporočamo obleke temnejših barv z globljim ali V izrezom in ožjim spodnjim delom. Obleke naj bodo gladkih linij in narejene iz kompaktnih materialov. Za dodatke k takšnim oblekam priporočamo širši pas temnejše barve ali pa svetlečo ogrlico, ki naj bo podolgovate oblike, večje uhane ali več zapestnic.

Diamant

Postava v obliki diamanta je značilna za tiste, ki imate močnejši srednji del telesa, nedefiniran pas in širše boke, kot je obseg prsi, zato poudarite ramenski in prsni del, da ustvarite silhueto peščene ure. Obleke naj bodo temnih barv z izstopajočimi ovratniki ali večjim izrezom, krilo pa naj bo A kroja. Za dodatke si omislite velike pisane ogrlice ali pa uhane, morda tudi šal močnih barv.